Loading...

Mijn beste foto maak ik morgen

Ed Michels

Hey, Ik ben Ed Michels.

Ik ben een gepassioneerd multidisciplinaire fotograaf gericht op landschap , macro , vogels en wilde dieren fotografie (tours).

Als kind van een hobby-fotograaf heb ik al op jonge leeftijd in de donkere kamer gestaan. Het fotograferen is mij zogezegd met de paplepel ingegeven.

Ik heb mij dus mijn hele leven op het veld van de fotografie begeven. Niet altijd even gepassioneerd: het leven schotelt ons ook periodes voor waar we andere prioriteiten hebben. Topperiodes waren mijn dienstplicht bij de Marine en mijn periode als duikinstructeur op de Maledieven. Natuurlijk geldt dat ook voor alle reizen die ik gemaakt heb en die nog in het verschiet liggen.

Naast mijn werk als fotograaf werk ik als zelfstandig ecologisch adviseur in opdracht van een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers.

Naast de hiervoor genoemde werkzaamheden werk ik ook als reisleider voor diverse organisaties waar ik actieve en/of fotoreizen begeleid. Met name SNP huurt mijn diensten vaak in.

Ik heb tamelijk lang gewacht om over te stappen op digitale fotografie. Ik vond de kwaliteit lange tijd niet afdoende. Nu ben ik al vele jaren om en ben blij met de mogelijkheden die het ons biedt. Het heeft de gehele fotografie, en zeker de natuurfotografie, op een hoger niveau gebracht. Het simpele feit dat we nu in staat zijn, grote hoeveelheden foto’s voor ‘hetzelfde geld’ te kunnen maken, maakt dat we onszelf sterk kunnen verbeteren.

Mijn voorliefde ligt toch echt bij landschaps- en macrofotografie. Daarnaast maak ik graag uitstapjes naar wild- en vogelfotografie. In mijn werk probeer ik altijd te zoeken naar ongewone invalshoeken, composities en abstracte beelden. Mijn hele leven heb ik mensen getraind, gecoacht en lesgegeven. Het overbrengen van kennis en het stimuleren van andere fotografen brengt mijzelf erg veel. Ik leer hier zelf erg veel van.

Als ik erop uit trek probeer ik altijd de rust te vinden en van daaruit aan de slag te gaan. Eerst de omgeving in je opnemen en zien wat er gebeurt. Wat zie ik, wat voel ik en wat wil ik dus overbrengen in mijn foto. Rust en sfeer zijn woorden die meestal opkomen bij mijn foto’s.

Naast het maken van foto’s in de directe omgeving ben ik ook een globetrotter die graag de wereld intrekt om andersoortige schoonheden vast te leggen. Vandaar ook de mogelijkheden om samen met mij op pad te gaan naar diverse locaties.