Loading...

Meerdaagse Fotografie Workshops

Meerdaagse Fotografie Workshops

Ga voor de Full Experience!

Ga volledig op in de landschapsfotografie tijdens een Meerdaagse Fotografie Workshops!

 

Tijdens de Meerdaagse Fotoworkshops word je een week lang intensief begeleid en kom je op de meest fotogenieke locaties. Doordat de groep bewust klein gehouden wordt, ben je verzekerd van een persoonlijke en intensieve begeleiding.

 

Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers en op de fotoreizen zijn er 2 instructeurs die je begeleiden. Je zult flinke stappen maken in je ontwikkeling. Niet alleen op technisch gebied, maar ook aan de creatieve kant wordt uitgebreid aandacht besteed.

 

De programma’s zijn zo uitgewerkt, dat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt van de bestemming en op de foto-locaties zullen diverse aspecten en technieken van de fotografie in de praktijk worden uitgelicht en toegelicht.

De fotografie workshops zijn geschikt voor zowel beginners, die hun eerste stappen in de fotografie zetten, als degenen die al verder gevorderd zijn en meer diepgang in hun fotografie zoeken. Doordat we met twee instructeurs zijn, ben je gegarandeerd van maximale persoonlijke aandacht.

 

Beginner :
De termen ISO, sluitertijd en diafragma zijn nog wat verwarrend voor je en de invloed hiervan op je foto’s is nog niet helemaal duidelijk. Soms raak je je weg nog kwijt in de bediening van je camera.

Gevorderd :
Je bent vertrouwd met de termen ISO, sluitertijd en diafragma en de invloed hiervan op je foto’s is je helemaal duidelijk. Je camera kun je vlot bedienen.

Wat kun je verwachten tijdens de meerdaagse fotografie workshops?

Persoonlijke begeleiding

Doordat de groepen bewust klein worden gehouden, ben je verzekerd van persoonlijke aandacht en begeleiding. Op 6 deelnemers zijn er 2 instructeurs met jarenlange ervaring in de fotografie en het overdragen van kennis. Dat kun je dus bijna beschouwen als een privé-workshop.

Technische kennis en creatief inzicht

Op de fotolocaties ga je onder begeleiding aan de slag met je technische ontwikkeling in je fotografie. Je gaat je camera beter leren beheersen. Daarnaast leer je ook hoe je sterke composities opbouwt. Hoofddoel is de vertaalslag gaan maken van het ‘nemen van een foto’ naar het ‘maken van een foto’.

Uitgebreide kennis van het gebied

De locaties zijn door ons al meerdere malen verkend. Zodoende weten we waar de mooie pareltjes te vinden zijn. Je krijgt gedurende de fotoreis een zo compleet mogelijk beeld van het gebied.

Bespreking van de gemaakte foto’s

Dagelijks bespreken we op een constructief opbouwende manier met zijn allen de gemaakte foto’s. Dit gaat je leren om kritisch naar je werk te kijken en tegelijkertijd traint dit de belangrijkste tool in de fotografie, namelijk je oog. Dat is uiteindelijk waar je je foto mee maakt.

De weersomstandigheden worden continu op de voet gevolgd

Het weer is een belangrijke factor in de landschapsfotografie en we doen er dan ook alles aan om de juiste momenten eruit te pikken. Het weer wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Van dag tot dag bekijken we waar we de grootste kans hebben op fotografisch interessante omstandigheden.

Fotobewerking

Tijdens de fotoreis, nemen we je mee in het proces van RAW-bestand tot uiteindelijk resultaat. Het RAW-bestand is namelijk nog lang niet het eindresultaat van je foto. Er zit veel meer informatie in dan in een jpg bestand en hier kun je je creativiteit nog op loslaten gaan. Je krijgt dus gelijk uitgebreide info fotobewerking en fotobeheer.

Informatieve bijeenkomst, voorafgaand aan de workshop

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom komen we voorafgaand aan de workshop samen. Je ontvangt van ons de nodige info om goed voorbereid aan de workshop te kunnen deelnemen. Ook kun je, met vragen die je zelf hebt, bij ons terecht. En daarnaast is het natuurlijk een ideale gelegenheid om al eens kennis te maken met de andere deelnemers.

Een fotografie reis die je niet snel zult vergeten

De fotografie reis is volledig gericht op jouw ontwikkeling als fotograaf. Je zult niet alleen van ons leren, maar ook ervaren dat je elkaar, als groep, naar een hoger niveau tilt. Zorg dat je genoeg capaciteit aan geheugen hebt, om alle herinneringen aan deze avontuurlijke week mee naar huis te kunnen nemen.

Bekijk hieronder het aanbod van meerdaagse fotografie workshops

Isle of Skye - Schotland - Winter 2021

Isle of Skye - Schotland - Winter 2021

13/02/2021 – 20/02/2021

€ 2399,- p.p.

Lofoten - Noorwegen - Winter 2021

Lofoten - Noorwegen - Winter 2021

06/03/2021 – 13/03/2021

€ 2499,- p.p.

Isle of Skye - Schotland - Zomer 2021

Isle of Skye - Schotland - Zomer 2021

28/08/2021 – 04/09/2021

€ 2399,- p.p.

Dolomieten - Italië - Zomer 2021

Dolomieten - Italië - Zomer 2021

September 2012

Meer informatie volgt snel

Reserveer nu alvast je plek voor de reizen in 2021

Wanneer we met zijn allen weer de wereld kunnen gaan ontdekken is op dit moment één groot vraagteken.

 

Maar dat betekent niet dat we stil blijven zitten. Ed en ik houden, waarschijnlijk net als jij, de ontwikkelingen nauw in de gaten. Momenteel hebben we al een aantal fotografie reizen in de planning zitten voor 2021.

Om zeker te zijn van een plek op één van deze reizen, kun je nu al reserveren. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit omdat het ook nog afwachten is wat de prijzen zullen gaan doen na de Corona crisis.

We hanteren hierbij een ‘First Come, First Serve’ principe.

Op iedere reis is er plaats voor maximaal 6 deelnemers, dus wacht niet te lang.

Zodra we meer informatie en vooral zekerheid hebben over de reizen, word je direct geïnformeerd en kun je je definitieve boeking plaatsen. Klik op de reizen hierboven voor meer informatie.

Ben je erbij in 2021? Wij nemen je graag mee op een onvergetelijk fotografisch avontuur.

  Voornaam

  Achternaam

  Email Adres

  Telefoonnummer

  De gegevens die je ons verstrekt zullen enkel gebruikt worden om je te kunnen contacteren, zodra we meer informatie en zekerheid hebben over de reizen in 2021.

  Selecteer de meerdaagse fotoworkshop waarvoor je een plek wilt reserveren:

  Door wie word je begeleid tijdens de meerdaagse fotografie workshops?

  Ed Michels

  ed

  Als kind van een hobby-fotograaf heb ik al op jonge leeftijd veelvuldig in de donkere kamer gestaan. Het fotograferen is mij zogezegd met de paplepel ingegoten.
  Naast mijn werk als fotograaf werk ik als zelfstandig ecologisch adviseur in opdracht van een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers.

  Ook werk ik als reisleider voor diverse organisaties waar ik actieve en/of fotoreizen begeleid. Het feit dat je mensen in 1 week tijd kunt zien groeien als fotograaf geeft mij erg veel voldoening en maakt dat ik net dat beetje extra wil geven. Ik doe het dus niet voor mijzelf, maar haal er wel veel uit.

  Mijn voorliefde ligt toch echt bij landschaps- en macrofotografie. Daarnaast maak ik graag uitstapjes naar wild- en vogelfotografie. In mijn werk probeer ik altijd te zoeken naar ongewone invalshoeken, bijzondere composities en abstracte beelden. De afgelopen 25 jaar heb ik mensen mogen trainen, coachen en lesgeven. Het overbrengen van kennis en het stimuleren van andere fotografen brengt mijzelf erg veel. Als ik er op uit trek probeer ik altijd de rust te vinden en van daaruit aan de slag te gaan. Eerst de omgeving in je opnemen en zien wat er gebeurt. Wat zie ik, wat voel ik en wat wil ik dus overbrengen in mijn foto. Rust en sfeer zijn woorden die meestal opkomen bij mijn foto’s.

  Ik hoop mijn rust over te kunt brengen op mijn cursisten en dat zij vanuit hun eigen rust meer eigenheid aan hun foto’s zullen gaan geven.

  Dion van den Boom

  dion

  Sinds ik mijn eerste camera vasthield, begin jaren ’00 heb ik altijd een sterke voorkeur gehad voor de landschapsfotografie. Het liefst ga ik voor de mooie momenten in de hele vroege ochtend.

  Landschapsfotografie is voor mij de perfecte manier om volledig gefocust te zijn op het huidige moment. Het maakt de geest stil, wanneer je op zoek bent naar de beste plekken en omstandigheden om de schoonheid van de natuur te vast te leggen op de manier waarop je het waarneemt maar vooral ook ervaart.

  Mijn favoriete locaties zijn het hoge noorden en berglandschappen. Hoe kouder, hoe liever. Bergen hebben een sterke aantrekkingskracht op me, omdat ze je een nederig gevoel geven. Je voelt de kracht van de natuur. Berglandschappen dagen je vaak uit, vanwege de moeite die je moet doen, om het uitzichtpunt te bereiken waar je voor gaat. En dan is er ook het steeds veranderende weer. Vaak geeft dit de meest interessante lichtomstandigheden. Deze factoren dragen allemaal bij aan de ervaring.

  Omdat ik in RAW fotografeer worden de foto’s, die door mijn selectie heenkomen, altijd nabewerkt. In de postproductie ben ik op zoek naar manieren om de sfeer te benadrukken, dat naast de compositie de belangrijkste factor voor mij is. Ik durf hierbij ook al eens een stapje van de realiteit af te zetten. Fotografie is voor mij dan ook een vorm van expressie. En mijn ontwikkeling van stijl is voor mij een altijd voortdurend proces.

  In het verleden heb ik al vaker fotografiereizen mogen begeleiden. Daarnaast begeleid ik in Roosendaal 3e jaars fotografie cursussen aan de School voor de Kunsten. Het streven is voor mij altijd om mensen de vertaalslag te laten maken van momenten visueel vast te leggen naar momenten visueel te creëren.

  Zekerheid & Garanties

  Voor onze meerdaagse fotografie workshops werken we samen met:

  • Snowleopard Adventures is aangesloten bij alle belangrijke keurmerken: ANVR/SGR/SGRZ/SCR
  • Biedt reis- en/of annuleringsverzekeringen aan via Global Allianz
  • Compenseert de uitstoot van Co2 bij alle geboekte vluchten
  • Hanteert heldere reisvoorwaarden en zelfs kosteloos annuleren

  Volg Ed Michels op Facebook

  Wil je niets missen? Volg me op Facebook en je bent als eerste op de hoogte van de workshops en het laatste nieuws!