Loading...

Fotografie Workshop Lofoten – Winter 2021

8-daagse Workshop
Lofoten – Noorwegen – Winter

 • Niveau: Beginner / Gevorderd
 • Duur workshop: 8 dagen
 • Datum workshop: 06/03/’21 – 13/03/’21
 • Aantal deelnemers: Max. 6
 • Prijs: € 2499,- p.p.***
pancake ice

In de greep van de woeste Noorse Zee en het veranderlijke poolweer.

 

Gelegen boven de poolcirkel wordt het landschap van de Lofoten in Noorwegen gekenmerkt door indrukwekkende bergketens, omringd door de diepe fjorden met prachtige afgelegen stranden.

 

In Cod they trust

 

De mens heeft hier zijn plek gevonden in de pittoreske vissersdorpjes, die gekenmerkt worden door de typische gele en rode houten huisjes, de zogenaamde Rorbuer. De visserij vormt namelijk al sinds lange tijd een belangrijke factor in het leven en de cultuur op de Lofoten.

Afhankelijk van de tijd van het jaar, kun je hier uren genieten van het gouden en blauwe uur. Fotografisch gezien, zijn dit ook de meest interessante momenten van de dag.

 

Aurora Borealis

 

Natuurlijk is het ook de ideale locatie om het magische Noorderlicht (Aurora Borealis) te aanschouwen. Volgens de oude mythes en legendes was het Noorderlicht de zichtbare vorm van boze goden, die onoplettende zielen oppikten en ze voor altijd door de donkere hemel lieten rondzweven.

Naast de gekende fotografische hotspots, ontdek je op deze reis ook de nog verborgen pareltjes in een van de mooiste gebieden van het arctische noorden.

 

Volgens velen behoort dit tot een van de mooiste plekken op aarde en daar zijn wij het absoluut mee eens!

*** Prijs per persoon: €2499,-

 

De huidige prijs is onder voorbehoud van eventuele significante prijsstijgingen van de huurprijzen voor accomodatie en vervoer.

Zie hieronder wat er in de prijs is inbegrepen en wat niet.

*** Prijs inclusief :

 • Transfer: Evenes <–> Lofoten
 • Verblijf in een vakantiehuis
 • Deelnemers hebben ieder een eigen slaapkamer
 • Dagelijks ontbijt en diner
 • Vervoer tijdens het verblijf
 • Begeleiding door Dion van den Boom en Ed Michels

*** Prijs exclusief :

 • Retourvlucht naar en van Evenes
 • Verzekeringen
 • Kosten voor de lunch
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur van Nordic Walking stokken

**Aangezien we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, dien je het programma te zien als leidraad. De hikes zijn over het algemeen goed te doen, maar ook hier geldt natuurlijk dat we overgeleverd zijn aan de elementen en de weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat sommige delen moeilijker begaanbaar of zelfs onbegaanbaar zijn.

Gezond verstand staat dan uiteraard voorop.
Houdt er ook rekening mee, dat het op sommige stukken goed stijgt en dus fysiek zwaar kan zijn.

DAG 1 : 

Vanaf het vliegveld Harstad Narvik rijden we gezamenlijk naar onze overblijflocatie op de Lofoten. Mocht iedereen na de reis nog wat energie over hebben, dan bezoeken we in de avond een locatie dichtbij waar we de camera’s al even uit de rugzak kunnen halen.

DAG 2 – 7 :

Vanaf onze centrale ligging voorzien we volgende daguitstappen (dit is slechts een kleine greep uit de mogelijke locaties):

** Haukland, Vik & Uttakleiv Beach : Deze 3 stranden liggen vlak bij elkaar, toch bieden ze totaal fotografisch totaal verschillende mogelijkheden. Uttakleiv is een combinatie van boulders en uitgestrekte witte zandstranden, omgeven door prachtige rotsformaties. Hier kunnen we aan de slag met lange sluitertijden. Door de noordelijke gerichte ligging van dit strand, maken we hier veel kans om mooie foto’s van het noorderlicht te maken. Haukland Beach en het naastgelegen Vik Beach met hun westelijk gerichte ligging, zijn zeer geschikte locaties om een prachtige zonsondergang vast te leggen.

** Vareid Beach : Of je er nu bent met de zonsopkomst of om er het noorderlicht te fotograferen, het strand biedt veel mogelijkheden om interessante lijnen en spannende voorgronden in je foto te garanderen. Deze leiden je de foto in naar een indrukwekkende rotsformatie.

** Skagsanden Beach : Dit makkelijk te bereiken strand staat bekend als een van de beste locaties op de Lofoten om het Noorderlicht te fotograferen. Zeker wanneer je tijdens eb gebruikt maakt van de spiegeling in het lage water. De door het water gecreëerde structuren bieden een mooie voorgrond in je compositie.

** Gimsøy kerk : Gimsøy kerk. Stel je het volgende voor; een kerkje aan een baai. In deze baai vindt je grote keien, bekleed met kelp en bepoederd met sneeuw. Met een massief op de achtergrond. Een klein kerkhofje ernaast. Wie kan hier nu niet een foto maken die hij graag mee naar huis wil nemen?

** Mannen Hike : Deze hike neemt ongeveer 2u in beslag en neemt ons 400 meter mee de hoogte in boven de stranden van Haukland en Uttakleiv.

** Maervollveien : Een hidden treasure……..Prachtige uitzichten over twee baaien. Vanuit het zichtpunt dat we hier hebben hoef je slechts je camera 180°te draaien om of een strand met ondergaande zon te fotograferen, of een prachtige haven met rode huisjes en besneeuwde bergwanden.

** Ryten : Deze niet al te zware hike brengt je naar een 543 meter hoge klif nabij Kvalvika beach. De tocht zelf is +/- 3km lang en duur +/- 2u naar de top. Vanop de top, heb je een prachtig zicht over Kvalvika beach en het omliggende landschap van de Lofoten.

** Hamnøy & Reine : Beide zijn een must voor iedere fotograaf. Idyllische dorpjes die zich in ieder weertype prachtig laten vereeuwigen. Zon, sneeuw, noorderlicht, donderwolken, de foto’s die je hier maakt zijn geheid dierbare juweeltjes die je meeneemt naar huis en je familie wilt laten zien.

** Waterval bij Sørvågen : De eilandengroep kent vele watervallen, maar geen van hen zo mooi als die bij Sørvågen.  Vele afsplitsingen in de waterval maken het beeld dynamisch en de te maken beelden veelzijdig. Hier gaan we ons meer dan vermaken.

Dag 8 :

Helaas is aan al het moois een eind gekomen, maar als het goed staan je kaartjes boordevol mooie momenten. In de ochtend rijden we gezamenlijk terug naar het vliegveld van Harstad Narvik voor de terugvlucht met een rugzak vol unieke herinneringen.

Het Noorderlicht

We kunnen geen garantie geven op het Noorderlicht. Om dit fenomeen waar te kunnen nemen en vooral goed te kunnen fotograferen, zijn we afhankelijk van meerdere factoren. We kunnen je wel garanderen, dat we gedurende de week al deze factoren nauwlettend in de gaten houden en als we een kans zien dan zullen we er voluit voor gaan.

Zie het als de fotografische kers op de winterse ijstaart.

Noorderlicht
Skagsanden Beach

Belangrijke informatie

Lees deze informatie goed door alvorens te boeken!

De workshop gaat enkel door bij een minimum aantal inschrijvingen van 4 personen.

Boekingen verlopen via onze partner

 

 • Bij inschrijving op onze meerdaagse fotografie workshops zijn de boekingsvoorwaarden van Snowleopard Adventures van toepassing.
 • Wanneer je je inschrijft voor deze workshop dien je een aanbetaling te voldoen.
  Mocht de workshop niet door kunnen gaan omwille van te weinig inschrijvingen, dan ontvang je de aanbetaling volledig terug.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor aanvang van de workshop betaald te zijn.
 • Boek pas een vliegticket, wanneer je van ons de bevestiging hebt ontvangen dat de workshop daadwerkelijk doorgaat.
  Dion van den Boom en Ed Michels zijn niet verantwoordelijk voor de gemaakte kosten, wanneer de bevestiging nog niet is gegeven, dat de workshop doorgaat.
 • Om deel te kunnen nemen aan de workshop dien je het document Vrijwaring Aansprakelijkheid volledig ingevuld en ondertekend terug bezorgen aan ons via mail.
 • Je inschrijving is pas definitief, wanneer de aanbetaling is voldaan en het document Vrijwaring Aansprakelijkheid volledig ingevuld en ondertekend terug aan ons is bezorgd.
 • Je dient er zelf voor te zorgen dat je voldoende verzekerd bent voor deelname aan de workshop.

Aanvullende informatie

Tijdens de fotoreis zijn de meeste locaties die je  gaat bezoeken eenvoudig te bereiken, maar soms kan het zijn dat we even een stevige wandeling naar boven zullen maken. De beloning in de vorm van een prachtig uitzicht zal de inspanning, die je ervoor levert, meer dan overtreffen.

Zorg dus wel dat je beschikt over goede en stevige wandel/bergschoenen. En zorg ook zeker voor een degelijke rugzak (met regenhoes) waarin je je materiaal veilig kunt meenemen.

Slecht weer bestaat niet voor de fotografie, maar je kunt je er wel verkeerd op kleden. Gepaste outdoorkleding (waterafstotend en ademend) is dus ook van groot belang.

Mocht je hier vragen over hebben, stuur ons dan een mail.
We zullen je uitgebreid informeren met handige tips.

 

Voorafgaand aan de reis zal er ook een informatieve bijeenkomst gehouden worden.

 

Zo kunnen we elkaar al wat beter leren kennen en kun je al je vragen bij ons kwijt met betrekking tot de reis en de benodigde uitrusting.

Aanbevolen Benodigdheden

DSLR-camera of Systeemcamera met verwisselbare lenzen
Zorg ook voor voldoende accu’s en lader. Zeker tijdens koudere dagen gaat je accu minder lang mee. En uiteraard ook voldoende geheugenkaartjes om al het moois op vast te kunnen leggen.

Lenzen van groothoek tot (short) tele

Een stevig statief
Essentieel wanneer we gaan werken met langere sluitertijden.

Een draadontspanner of draadloze ontspanner voor je camera

Polarisatie-filter, ND-filters en gradueel ND-filters
Bovenstaande filters vormen een essentieel onderdeel van de uitrusting voor landschapsfotografie. Om met lange sluitertijden te kunnen werken, heeft het de voorkeur dat je beschikt over een Little Stopper & Big Stopper. Heb je deze niet? Dan kan een variabel ND filter dienst doen.