Loading...

Fotografie Workshop Isle of Skye – Winter 2021

8-daagse Workshop
Isle of Skye – Schotland – Winter

 • Niveau: Beginner / Gevorderd
 • Duur workshop: 8 dagen
 • Datum workshop: 13/02/’21 – 20/02/’21
 • Aantal deelnemers: Max. 6
 • Prijs: € 2399,- p.p.***

De Highlands van Schotland in extremis.

 

In de greep van de elementen laat het landschap van Isle of Skye zijn ruwe schoonheid zien en biedt je meer dan genoeg uitdagingen om je fotografische hart aan op te halen. Winters kunnen hier extreem zijn, maar dit geeft je dan ook unieke fotografische momenten. Geloof ons, het winterse weer, dat je moet incasseren, is meer dan de moeite waard.

 

Isle of Skye staat bekend om zijn ruige landschappen, pittoreske vissersdorpjes en middeleeuwse kastelen.

 

Dit schiereiland is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden archipel en heeft een grillige kustlijn van schiereilanden en smalle meren. Naar het binnenland gaat dit over in een bergachtig gebied, gedomineerd door de Cuilllin Hills. Rotsachtige hellingen die de meest dramatische uitzichten op het berglandschap van Schotland bieden.

Het laagland bestaat veelal uit moerassig veen- en heidegebied, waar je regelmatig vergezeld wordt door grazende schapen.

Isle of Skye is een dunbevolkt gebied dat gedomineerd wordt door de natuur. De ‘grootste’ nederzetting is Portree met ongeveer 2500 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske haventje. Het eiland werd door de Noren Sky of Skuyö genoemd, wat staat voor Mistig Eiland of Eiland van Wolken.

 

Strooi nu over dit alles een verse laag ‘poedersuiker’. Dan heb je een goed idee van waar we voor gaan.

*** Prijs per persoon: €2399,-

 

De huidige prijs is onder voorbehoud van eventuele significante prijsstijgingen van de huurprijzen voor accomodatie en vervoer.

Zie hieronder wat er in de prijs is inbegrepen en wat niet.

*** Prijs inclusief :

 • Transfer: Inverness <–> Portree
 • Verblijf in een vakantiehuis
 • Deelnemers hebben ieder een eigen slaapkamer
 • Dagelijks ontbijt en diner
 • Vervoer tijdens het verblijf
 • Begeleiding door Ed Michels en Dion van den Boom

*** Prijs exclusief :

 • Retourvlucht naar en van Inverness
 • Verzekeringen
 • Kosten voor de lunch
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur van Nordic Walking stokken

**Aangezien we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, dien je het programma te zien als leidraad. De hikes zijn over het algemeen goed te doen, maar ook hier geldt natuurlijk dat we overgeleverd zijn aan de elementen en de weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat sommige delen moeilijker begaanbaar of zelfs onbegaanbaar zijn.

Gezond verstand staat dan uiteraard voorop.
Houdt er ook rekening mee, dat het op sommige stukken goed stijgt en dus fysiek zwaar kan zijn.

DAG 1 : 

Vanaf Inverness Airport rijden we gezamenlijk naar ons centrale verblijf op Isle of Skye. Mocht iedereen na de reis nog wat energie over hebben en er is nog wat licht in de dag over, dan bezoeken we een locatie dichtbij waar we de camera’s al even uit de rugzak kunnen halen.

DAG 2 – 7 :

Vanaf onze centrale ligging voorzien we volgende daguitstappen:

** Old Man of Storr : Een rotsachtige heuvel op het Trotternish schiereiland van Isle of Skye en is ontstaan door aardverschuivingen. De heuvel heeft een steile oostelijke zijde met uitzicht op de Sound of Raasay. Aan de westelijke zijde is het landschap glooiender met gras begroeide hellingen.

** Quiraing : De Quiraing is een indrukwekkend landschap op het oostelijke deel van Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish op Isle of Skye. Het geheel van de Trotternish Ridge helling werd gevormd door een grote reeks aardverschuivingen.

** Neist Point Lighthouse : Neist Point is een uitzichtpunt op het meest westelijke puntje van Skye. De Vuurtoren van het Punt Neist staat er sinds 1909. Dit is een ideale locatie voor een mooie zonsondergang.

** Cuillin Hills : De Cuillin Hills; een reeks rotsachtige bergen die qua uitzicht een andere karakter hebben dan de Quiraing. Er zijn een aantal uitzichtpunten die redelijk makkelijk te bereiken zijn.

** The Fairy Pools, Glenn Brittle : The Fairy Pools is een serie natuurlijke watervallen met prachtige blauwe en groene tinten in het water. Het leefgebied van The Fairy Pools biedt onderdak aan een verscheidenheid aan dieren, zoals herten, konijnen en schapen. Daarnaast trekt het gebied ook veel vogels aan. Deze locatie is makkelijk te bereiken.

** Het strand van Elgol : Het noordwestelijk gerichte strand van Elgol kijkt uit over Loch Scavaig en is een ideale locatie voor prachtige zonsondergangen met op de achtergrond de Cuillin Hills.

** Sligachan Bridge : De brug over de rivier Sligachan is een bekend en zeer fotogeniek punt op Isle of Skye met op de achtergrond de Cuillin Hills.

** Dunvegan Castle : Dunvegan Castle is het oudste continu bewoonde kasteel in Schotland. Het was voor meer dan 800 jaar lang de vesting van de leiders van de MacLeod clan.

** Talisker Bay : Een prachtige afgelegen baai, met grote boulders op het zwarte strand. Rechts zie je vanaf de cliff een waterval naar beneden denderen en links staat een mooie puntige rots net buiten de kust. Meer dan genoeg elementen om je hier tijdens zonsondergang te vermaken.

** Fairy Glen : Een sprookjesachtig miniatuur berglandschap, omringd met kleine bosjes, beekjes en vennetjes. In het midden van het landschap vind je een aantal cirkels. De legende wil dat, wanneer je deze cirkels onder het genot van een whisky rondgaat, je foto’s nooit meer scherp zullen zijn.

Dag 8 :

Helaas is aan al het moois een eind gekomen, maar als het goed staan je kaartjes boordevol mooie momenten. In de ochtend vertrekken we richting Inverness Airport voor de terugvlucht met een rugzak vol unieke herinneringen.

Belangrijke informatie

Lees deze informatie goed door alvorens te boeken!

De workshop gaat enkel door bij een minimum aantal inschrijvingen van 4 personen.

Boekingen verlopen via onze partner

 

 • Bij inschrijving op onze meerdaagse fotografie workshops zijn de boekingsvoorwaarden van Snowleopard Adventures van toepassing.
 • Wanneer je je inschrijft voor deze workshop dien je een aanbetaling te voldoen.
  Mocht de workshop niet door kunnen gaan omwille van te weinig inschrijvingen, dan ontvang je de aanbetaling volledig terug.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor aanvang van de workshop betaald te zijn.
 • Boek pas een vliegticket, wanneer je van ons de bevestiging hebt ontvangen dat de workshop daadwerkelijk doorgaat.
  Dion van den Boom en Ed Michels zijn niet verantwoordelijk voor de gemaakte kosten, wanneer de bevestiging nog niet is gegeven, dat de workshop doorgaat.
 • Om deel te kunnen nemen aan de workshop dien je het document Vrijwaring Aansprakelijkheid volledig ingevuld en ondertekend terug bezorgen aan ons via mail.
 • Je inschrijving is pas definitief, wanneer de aanbetaling is voldaan en het document Vrijwaring Aansprakelijkheid volledig ingevuld en ondertekend terug aan ons is bezorgd.
 • Je dient er zelf voor te zorgen dat je voldoende verzekerd bent voor deelname aan de workshop.

Aanvullende informatie

Tijdens de fotoreis zijn de meeste locaties die je  gaat bezoeken eenvoudig te bereiken, maar soms kan het zijn dat we even een stevige wandeling naar boven zullen maken. De beloning in de vorm van een prachtig uitzicht zal de inspanning, die je ervoor levert, meer dan overtreffen.

Zorg dus wel dat je beschikt over goede en stevige wandel/bergschoenen. En zorg ook zeker voor een degelijke rugzak (met regenhoes) waarin je je materiaal veilig kunt meenemen.

Slecht weer bestaat niet voor de fotografie, maar je kunt je er wel verkeerd op kleden. Gepaste outdoorkleding (waterafstotend en ademend) is dus ook van groot belang.

Mocht je hier vragen over hebben, stuur ons dan een mail.
We zullen je uitgebreid informeren met handige tips.

 

Voorafgaand aan de reis zal er ook een informatieve bijeenkomst gehouden worden.

 

Zo kunnen we elkaar al wat beter leren kennen en kun je al je vragen bij ons kwijt met betrekking tot de reis en de benodigde uitrusting.

Aanbevolen Benodigdheden

DSLR-camera of Systeemcamera met verwisselbare lenzen
Zorg ook voor voldoende accu’s en lader. Zeker tijdens koudere dagen gaat je accu minder lang mee. En uiteraard ook voldoende geheugenkaartjes om al het moois op vast te kunnen leggen.

Lenzen van groothoek tot (short) tele

Een stevig statief
Essentieel wanneer we gaan werken met langere sluitertijden.

Een draadontspanner of draadloze ontspanner voor je camera

Polarisatie-filter, ND-filters en gradueel ND-filters
Bovenstaande filters vormen een essentieel onderdeel van de uitrusting voor landschapsfotografie. Om met lange sluitertijden te kunnen werken, heeft het de voorkeur dat je beschikt over een Little Stopper & Big Stopper. Heb je deze niet? Dan kan een variabel ND filter dienst doen.