Loading...

Archives

Dolomites 30-07 / 09-08 – 2018

De Alpen krijgen alle persaandacht, maar de Dolomieten in het noordoosten van Italië zijn misschien nog wel mooier. De Dolomieten zijn een bergketen in het noorden van Italië. De UNESCO heeft de Dolomieten tot Werelderfgoed uitgeroepen. En dat is niet voor niets. Hier vind je ruige natuur én een bijzondere keuken. Wijdse vergezichten in combinatie met excellente buitensportmogelijkheden. Die enorme diversiteit maken de Dolomieten tot een van de meest bijzondere plekken in heel Europa.

Ruig betekend dan ook dat je moet klimmen en klauteren om op de juiste prositie te komen om je compositie te maken. We hebben dan ook heel wat bergwandelingen, klauter en klimwerk gedaan. Maar het was het dubbel en dwars waard. Midden in de nacht (03:00) de wekker om op tijd op de afspraak met de zonsopkomst te zijn op een berg, ver van de bewoonde wereld. Of tot middernacht blijven om de melkweg in beeld te krijgen. Dan de berg weer af en voldaan naar ‘huis’.

Hamnoy

Sweden / Lofoten 03-01 / 03-12, 2018

The Lofoten archipelago is located north of the Arctic Circle in the county of Nordland, Norway. Between the mainland and the Lofoten lies the open Vestfjord. The archipelago is known for its exceptional natural beauty, the picturesque Fishing settlements, the Rorbu (Fishermen’s cottages) and the stockfish. Lofoten has a very high density of sea eagles and millions of other sea birds, among them the colorful puffin.

Madeira, October 10-16, 2016